Feljelentést tettek

Célzott támadás érte a szellemi tulajdon hivatalának adatbázisát

Célzott, szisztematikus támadás érte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) adatbázisát öt hónappal ezelőtt, az eset miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tettek.

2014.02.12 12:19MTI

Bendzsel Miklós, a SZTNH elnöke emlékeztetett: 2013. szeptember 16.-án kaptak értesítést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) arról, hogy egy közérdekű bejelentés szerint nem nyilvános adatok is elérhetőek voltak a hivatal honlapján. Az ugyanazon a napon beazonosított biztonsági rést 48 órán belül megszüntették az alkalmazás felfüggesztése mellett - mondta.

Szavai szerint az "állítólagos közérdekű bejelentő" célzottan, szisztematikusan, három héten át folytatta az adatszerzést a bejelentést megelőző hónapban, és jelenleg is 884 szabadalmi ügy részletes anyaga van a birtokában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.