A parlamentben

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szijjártó ellen az Összefogás

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkárral szemben a baloldali összefogás a parlamentben.

2014.02.12 11:48MTI
MTI, archív

Budai Bernadett MSZP-szóvivő azt mondta: Szijjártó Péter nem tud elszámolni tavalyi 16 millió forintos vagyongyarapodásával. Az államtitkár bruttó 14,7 millió forintot keresett, nagyjából nettó tízmillió forintot, vagyis megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt - fűzte hozzá.

A szóvivő szerint ez akkor is megmagyarázhatatlan, ha Szijjártó Péter "remetéket megszégyenítő életmódot folytat". Szavai szerint a számok akkor sem stimmelnek, ha az államtitkárt a felesége tartja el.

Budai Bernadett azt mondta: a vagyongyarapodás csak úgy állhatott elő, ha az államtitkár összes befektetése csaknem 30 százalékos hozamot ért el, ami szerinte nem életszerű. Ha mégis ez történt, akkor Szijjártó Péter pályát tévesztett, inkább brókernek kellett volna mennie - folytatta, megjegyezve: azért kezdeményeznek vagyonnyilakozati eljárást, hogy tisztázzák Szijjártó Péter gazdagodásának "valós okait".

Gréczy Zsolt DK-szóvivő arról beszélt: reméli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök berendeli magához Szijjártó Pétert, rákérdez vagyongyarapodásának körülményeire. Abban is bízik - mondta a DK szóvivője -, hogy a Fideszhez közel álló orgánumok a Simon Gábor ügyében tapasztalt lelkesedéssel fogják "üldözni" Szijjártó Pétert, hogy rákérdezzenek a megtakarítás forrására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.