Hónapok óta nem kaptak fizetést

Utcai tüntetést szerveznek az EVM dolgozói

Utcai tüntetést szerveznek e hét szerdára az egy hete blokád alá vett EVM háztartásvegyipari cég dolgozói Budapesten, hónapok óta elmaradt fizetésükért.

2014.02.10 13:57Havariapress
MTI

A néhány nappal ezelőtt blokád alá vett fővárosi üzem dolgozói e hét hétfőn döntöttek arról, hogy korábbi akciójuk után utcai tüntetést is szerveznek, mert már több hónapja nem kapnak fizetést, és állásidőre kényszerítették őket, ráadásul időközben a vállalat vezetői is ,,eltűntek", egy ideje már telefonon, közvetítő útján sem lépnek kapcsolatba velük.

A jogilag az EVM-hez ,,láncolt", magukat becsapottnak érző dolgozók ezért fellázadtak, s miután a múlt hétfőn blokád alá vették a XVII. kerületi gyárat, hogy megakadályozzák a gépek elszállítását, e hét szerdán délután 3 órára utcai tüntetést is szerveznek a vegyipari szakszervezet (VDSZ) segítségével, az Alkotmány utca 23. számú lakóépület elé, ahol járandóságuk kifizetése mellett a jogszerű felmondást követelik.

A helyszínválasztás nem véletlen, erre azonban ott helyben kívánnak részletes magyarázatot adni a tüntetők és szónokaik.

A gyárra a tüntetés idején is sztrájkőrség felügyel, a blokádot a dolgozók erre az időre sem kívánják feladni. Időközben már több fővárosi érdekképviseleti szerveződés, valamint a Magyar Szakszervezeti Szövetség is bejelentette, hogy részt vesznek a jogszerű bánásmódért harcoló dolgozók szerdai demonstrációján.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.