Áldozatuk meghalt

Vádemelés a gyógyszeres rablónők ellen

Halált okozó testi sértés és rablás miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két nő ellen, aki altatót kevert egy férfi italába, hogy kizsebelhesse, és a férfi meghalt.

2014.02.05 11:53MTI

A vádirat lényege szerint a két nő - egy 48 és egy 50 éves - 2012 áprilisában egy Nyugati téri szórakozóhelyen ismerkedett meg az akkor már erősen ittas férfival.

Elhatározták, hogy altató, nyugtató gyógyszert kevernek az italába, és amikor öntudatlan állapotba kerül tőle, kizsebelik - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-t. Kicsalták a férfit a szórakozóhelyről, majd hármasban bementek egy éjjel-nappaliba, ahol további alkoholt és kávét vásároltak.

A nők a gyógyszerből több darabot is beletettek a férfinak szánt kávéspohárba, majd tovább beszélgettek, italoztak vele, várva a hatást. Amikor a férfi elaludt, a vádlottak kivették a zsebéből a mobiltelefonját és 6700 forint készpénzt, majd magára hagyták.

A járdán fekvő, életjeleket nem mutató férfihoz két járókelő hívott mentőt, de már nem tudtak segíteni rajta, heveny gyógyszermérgezés miatt a helyszínen meghalt.

A vádlottak tagadták a bűncselekmény elkövetését. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés, valamint rablás miatt emelt vádat a két nő ellen, és a büntetett előéletű, jelenleg is büntetésüket töltő vádlottakra letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.