Flashmob

Ma a tüntetések napja van

Flashmobbal tiltakoztak civilek és a baloldali összefogás pártjai a fővárosi Szabadság térre tervezett német megszállás emlékműve és a szélsőséges, rasszista megnyilvánulások ellen szombaton.

2014.02.01 16:48MTI
Prominens politikusok protestáltak (fotó: MTI)

A szocialista Hiller István azt mondta: azért vannak itt, mert normális, nyugodt Magyarországot szeretnének. Kiemelte: negyed százada azt gondolták, hogy a szabadság terei nőni és bővülni fognak, azonban nem ez történik, nem bővülnek, hanem szűkülnek.

A demonstráción több százan vettek részt, a volt tv-székház előtti füves területen állók magasba tartott tábláin a többi között: "Történelemhamisítás", "Szellemi kútmérgezés", "Hogyan juthattatok idáig?", "Fidesz, benyaltál a Jobbiknak?" volt olvasható.

Magyar Fruzsina dramaturg és a Radnóti- és Tolerancia-díjas Tolerancia Facebook-csoport által szervezett flashmobot egyebek között azért tartották, hogy a kormány ne engedélyezze több szélsőjobboldali szervezet február 8-i megemlékezését a "becsület napjáról", és vonja vissza a német megszállás emlékművének engedélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.