A díler hajlandó volt lebuktatni az újságírókat

Újabb felvétel került nyilvánosságra az állítólagos Hír TV-s drogügyben

Újabb felvétel került nyilvánosságra abban az ügyben, amelyben a Hír TV állítása szerint kábítószert akartak csempészni két riporterük autójába; a Szabolcs Online portálon hétfőn közzétett hangfelvételen egy drogdíler és a bűncselekményre felbujtással összefüggésbe hozott Helmeczy László ügyvéd állítólagos első találkozásán elhangzott beszélgetés hallható.

2008.08.04 13:00MTI

A Szabolcs Online (szon.hu) közlése szerint az ügyvéd korábban nem ismerte a dílert, és - mint az a felvételen is hallható - a kábítószer-kereskedő kereste meg Tóth Viktort, Veres János kampányfőnökét. A díler azt állította, rendszeresen szállít kábítószert a két riporternek, de azok tartoznak neki 1,6 millió forinttal, ezért, ha valaki kifizeti ezt az összeget, hajlandó lebuktatni az újságírókat. A több mint 15 perces felvételen - amelynek végét vélhetően levágták - a díler, B. M. és Helmeczy László beszélget eleinte kábítószerekről, kábítószerfajtákról és azok használatáról. 

A díler szerint a riporterek sokkal tartoznak neki, ezért gondolkozott el azon, miként tudna "kitolni ezekkel" úgy, hogy még pénzt is kapjon érte. A díler arról is beszélt, hogy "Viktor volt az első, akit utol tudott érni", de mások is eszébe jutottak. Az ügyvéd azt ajánlotta Barát Miklósnak, helyezzék letétbe a pénzt, és ha szólnak neki, hogy "rendben van és sikerült", akkor fizetik ki. 

A felek a felvételen arról is beszéltek, hogy ha a riporterek "beborulnak", akkor a Hír TV ellehetetlenül. A díler még azt is megjegyezte: "és azoknak a köröknek, akiket Viktor képvisel, gondolom ez elég jó". A felvétel itt tovább folytatódna, de a szon.hu által közzétett hangfájl itt megszakad. 

Mint azt a Szabolcs Online írta: Helmeczy szerint ügyfeleinek megért másfélmillió forintot, hogy leleplezzék az őket gyakran és alap nélkül támadó újságírókat, a díler így jutott volna hozzá a hiányzó pénzéhez. Hozzáteszik: abban egyeztek meg, hogy a díler szól, mikor és hol adja át a kokaint, majd megbízói értesítik a rendőröket. A portál közlése szerint Helmeczy értesítette a rendőröket, akik végig tudtak a tervezett akcióról, és a drogterjesztő ennek ellenére is vállalta a közreműködést. 

"A díler állítólag azzal magyarázta hajlandóságát, hogy miután ő távozott az átadás helyszínéről, már nem tudják rábizonyítani a drogterjesztést" - írják. 

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV pénteki híradása szerint kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójába. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd, az MLSZ alelnöke beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott az ügyvéd figyelmébe. 

A Hír TV hírigazgatója, az MTI megkeresésére még pénteken azt közölte: visszautasítja Helmeczy "koholmányait", és jelezte: kollegái bármikor készek drogteszt elé állni. A Magyar Rádió Krónika című műsorában ugyanakkor az egyik érintett riporter, azt mondta: ezt csak akkor teszik meg, ha a hatóságok hivatalosan is kérik őket erre. 

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki: mint írta, a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.