Harc a fejpénz miatt

Egymástól lopják a falvak a gyerekeket Tolna megyében

Harc indult a gyerekek után járó fejpénz miatt két Tolna megyei település között - állítja a hétfői Magyar Nemzet.

2008.08.04 09:17Magyar Nemzet

A napilap szerint a nagyobbik település, Nagydorog megpróbálja elcsalni a sárszentlőrinci gyerekeket a helyi iskolából, mert ha nagyobb létszámú osztályokat tud működtetni, akkor több pénzt kap az államtól. A sárszentlőrinci polgármester a Magyar Nemzetnek arról számolt be, hogy a nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola pedagógusai a nyári szünetet arra áldozzák, hogy Sárszentlőrincen házalnak újabb tanulókért. Hozzátette, a tanárok azt mondják a szülőknek, hogy a helyi iskola a csőd szélén áll, hamarosan be fog zárni, ezért vigyék a gyereküket Nagydorogra tanulni. 

A polgármester a történtek miatt tiltakozó petícióban fordult a nagydorogi önkormányzat vezetőjéhez az "erkölcstelen eljárás" miatt - olvasható a lapban. A nagydorogi polgármester erre úgy reagált: a tanárok azoknál a sárszentlőrinci családoknál jártak érdeklődni, akik először beíratták gyermeküket a nagyobbik település iskolájába, majd egy hónap múlva kivették onnan.
 
A napilapnak az önkormányzati vezető azt mondta: a szülőktől úgy hallotta, hogy kisebbik település polgármester megfenyegette őket, ha nem a helyi iskolába íratják a gyerekeket, akkor nem kapnak közmunkát.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.