Egyszerűsödik a közlekedés

Elkészült az új felhajtó az Erzsébet hídnál

Átadták a forgalomnak az Erzsébet híd pesti oldalának új felhajtóját.

2014.01.28 16:05MTI
Itt még a régi állapotok (forrás: Google Maps)

A Buda felől érkező célforgalom tovább hajt Belváros felé, a többiek közvetlenül a hídnál térhetnek le a rakpartra; de annak is könnyebb lesz áthajtania a területen, aki Belvárosból Buda felé veszi az irányt.

Az átalakítás után élhetőbb és tisztább lesz a Belváros ezen része, mert már nem várakozik itt az átmenő forgalom, míg korábban a lakóépületek között araszoltak az Erzsébet hídra tartó járművek.

Az új felhajtó megnyitásával a híd közvetlenül elérhetővé vált, így a kerület várakozása szerint mérséklődik a forgalom Belváros szívében, és a kocsik nagy része egy sokkal tágasabb, a rakparthoz közelebbi területen halad át. A projektnek köszönhetően az Irányi utca és környéke mentesül az átmenő forgalom alól és az említett terület megnyílik a kerékpárosok előtt is.

A Belváros új főutcájának kiépítése elnevezésű projekt második üteme 2012 novemberében indult, összköltsége több mint 3,6 milliárd forint. A beruházás az Európai Unió és az állam pénzügyi támogatásával valósul meg, előreláthatóan 2014 márciusáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.