Sokktalanítás

Tüntetés a káros pszichiátriai módszerek és gyógyszeripari befolyás ellen

Békés demonstráció zajlott január 25-én, szombaton a káros pszichiátriai kezelések ellen a Budapesti Kongresszusi Központ előtt, a Magyar Pszichiátriai Társaság nemzeti kongresszusa alkalmából.

2014.01.25 14:30MTI

A demonstrálók a Széll Kálmán térről indultak és elsétáltak a Kongresszusi Központhoz, ahol a Magyar Pszichiátriai Társaság tartott kongresszust. A rendezvény üzenete szerint a mai pszichiátria főként tudatmódosító szerekre épülő kezelései nem jelentenek valódi megoldást az emberek mentális problémáira, ellenben óriási pénzügyi hasznot (nemzetközileg mintegy 330 milliárd dollárt évente) hoznak a pszichiátriának, miközben ezek a szerek veszélyes mellékhatásaik miatt rengeteg ember életét teszik tönkre.

A rendezvényen felszólalt egy édesanya, akinek fia olyan pszichiátriai szerek szedése után követett el öngyilkosságot, amelyekről ismert, hogy öngyilkossági késztetést okozhatnak. Szintén felszólalt Dr. Lenkei György orvos, aki a manapság széles körben használatos pszichiátriai szerek egészségkárosító hatásairól beszélt, miközben azt is elmondta: nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ezek a szerek orvosilag bármit meggyógyítanának. A rendezvényt szervező Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány elnöke, Dobos János arról beszélt, hogy magán a pszichiátrián belül is sok a kétség saját tudományosságukkal kapcsolatban, és hogy napjaink pszichiátriai módszerei nem képviselik a valódi mentális egészségügyet.

A rendezvény végén a résztvevők levelet adtak át a Pszichiátriai Társaság vezetőségének, amelyben felkérték őket, hogy szakítsanak ezzel a gyakorlattal, és orvosi esküjükhöz híven lépjenek olyan útra, amely valódi mentális egészséget képes nyújtani a rászorulók számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.