Műszaki hiba okozta a balesetet

Felmentették a Karcagon gázoló raliversenyzőt

Hét év után ártatlannak mondta ki a bíróság azt a ralievrsenyzőt, aki Karcagon, egy belvárosi szakaszon gázolt el hét embert.

2014.01.18 16:11ma.hu

Éveken át felelősnek tartották a balesetért, holott műszaki hiba okozta a karambolt - írta a Blikkre hivatkozva az Origo.

A BMW pilótája utolsó versenyzőként indult, majd a verseny vége felé a lánckorlátot átszakítva egyenesen az út szélén álló közönség közé csapódott.

A sofőr ellen az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat.

A Blikknek a pilóta ügyvédje elmondta, megismételt eljárásban kellett az első vizsgálatok hiányosságait kiküszöbölni. A balesetről készült felvételt kockánként elemezték a szakértők, és arra jutottak, hogy a pilóta egészen a tragédia pillanatáig magabiztosan uralta a versenyautót, és nem hibázott.

A vizsálatokból kiderült az is, hogy a balesetet egy olyan ritkán fellépő, a gázpedállal kapcsolatos műszaki hiba okozta, amire a versenyző nem számíthatott.

Kiderült az is, hogy a verseny szervezői korábban soha nem szerveztek a belvárosban futamot. Az elgázoltak közül egy ember szenvedett komolyabb sérülést, neki a sarokcsontja tört el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.