Némi kormánypropagandával megfűszerezve

Mi kell ahhoz, hogy ne néptelenedjenek el a magyar falvak?

Meglepően kevés dolog, az viszont már nem meglepő, hogy ezek gyakran nem állnak rendelkezésre.

2014.01.17 19:25MTI

A kormány célja elérni, hogy a kistelepüléseken érdemes legyen élni - jelentette ki Lázár János pénteken Ambrózfalván. Ehhez a fiatalok számára garantálni kell a megélhetés biztonságát, a gyermekeknek és az időseknek pedig a megfelelő ellátást - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az ötszáz lakosú Csongrád megyei településen rendezett lakossági fórumon mintegy félszáz ember előtt.

Az Alföldnek ebben a szegletében magas a nyugdíjasok száma, és közülük sokan egyedül élnek, ezért a településeken - lehetőség szerint összefogva - jó minőségű, hatékony idősgondozó rendszert kell kialakítani - hangsúlyozta Lázár János.

Egy-egy falu sorsát a születő gyerekek száma határozza meg, ez dönti el, milyen lesz helyben az óvoda vagy az iskola. Ezért kell az államnak minden adópolitikai eszközzel kedvezni azoknak, akik gyereket nevelnek - fogalmazott.

Lázár János 2014 legfontosabb eredményének azt tartja, hogy az év elejétől az alacsony keresetűek is - a járulékból levonva - igénybe vehetik a gyermekek után járó adókedvezményt. Az esztendő második fontos lépése a gyed extra, amely lehetővé teszi, hogy a szülő a gyerek egyéves kora után vissza tudjon menni dolgozni és megkapja a támogatást is - tette hozzá.

A politikus a rendezvényen átadta Perleczki Béláné polgármesternek Orbán Viktor miniszterelnök bizonyságlevelét arról, hogy az állam átvállalta a község 5,055 millió forintnyi adósságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.