Egy gondozót már felmentettek

Szigetszentmiklósi gyermekkínzás - fegyelmi eljárás a gyermekjóléti szolgálat vezetőjével szemben

Fegyelmi eljárást indít Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben.

2014.01.17 15:53MTI

Egy családgondozót már azonnali hatállyal felmentett a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy miatt - tájékoztatta Lukasik Zsófia, a hivatal sajtófőnöke péntek délután az MTI-t.

Az intézkedést azt követően tették közzé, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter rendkívüli fegyelmi eljárást rendelt el.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) péntek délelőtti közleménye szerint a tárca vezetője utasította a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét: rendkívüli fegyelmi eljárás keretében vizsgálja meg, hogy a "szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás" ügyében a hivatalos eljárások során történt-e mulasztás.

A Blikk tavaly november 26-án számolt be arról, hogy a szigetszentmiklósi K. Rudolf és felesége hosszú évekig "emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat művelt lányukkal és két fiukkal".

A már bíróságon lévő vádirat szerint a 8, 9 és 10 éves gyermekeket kiskoruk óta kínozták, illetve szexuálisan is bántalmazták. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője pénteken saját hatáskörébe vonta, és rendkívüli jogkörével élve vizsgálta meg, hogy a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügyben a hivatalos eljárások során történt-e mulasztás.

"A Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala korábban megállapította, hogy az eljárások során szakmai hibák és jogszabálysértések történtek. Tarnai Richárd kormánymegbízott ezért a gyermekek helyzetét figyelemmel kísérő családgondozót azonnali hatállyal felmentette, és fegyelmi eljárást indít a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben" - írták.

A szülők ellen indított büntetőper első tárgyalását jövő csütörtökön tartják a Budapest Környéki Törvényszéken - tudta meg az MTI Koszta Jánostól, a törvényszék szóvivőjétől.

Az ügyészség "nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel" vádolja a házaspárt. Hogy nyilvános vagy zárt lesz-e a tárgyalás, arról a bíró dönt – közölte Koszta János.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.