LMP

Paks: Szél Bernadett nyilvános vitára hívja Németh Lászlónét

Az ellenzéki politikus szerint amennyiben a kormányzatnak nincs titkolni- és szégyellnivalója a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kötött alkuval kapcsolatban, akkor a kihívás elfogadásának aligha lesz akadálya.

2014.01.17 10:49MTI

Nyilvános vitára hívja Szél Bernadett, az LMP társelnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a közvélemény is eldönthesse, valóban jó üzletet kötött-e a kormány az oroszokkal a Paksi Atomerőmű bővítéséről. Szél Bernadett ezt pénteken közleményben tudatta az MTI-vel.

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s alelnöke azzal indokolta kezdeményezését, hogy a Roszatom vezetőjével szerződést aláíró miniszter már rendelkezik a Magyarország következő száz évéről szóló információkkal, itt az ideje, hogy a magyar emberek is megtudják, valóban jó üzlet köttetett-e.

Az ellenzéki politikus szerint amennyiben a kormányzatnak nincs titkolni- és szégyellnivalója a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kötött alkuval kapcsolatban, akkor a kihívás elfogadásának aligha lesz akadálya.

Egy demokratikusan választott kormánynak a GDP tíz százalékát és az ország energiapolitikájának következő száz évét érintő ügyben amúgy sem lehetnek titkai az állampolgárok előtt - jelentette ki.

Szél Bernadett szerint a kormány most pótolhatja, amit az elmúlt hónapokban elmulasztott, vagyis a társadalom és a szakma tájékoztatását, a legkézenfekvőbb kérdések megválaszolását.

Moszkvában kedden Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodást, ennek keretében két paksi erőműblokk megépítéséről is megállapodtak. Az aláíráson jelen volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.