November közepén történt

Pénzbírság és jogosítvány-megvonás a Radnóti-szobrot autóval ledöntő férfinak

Pénzbírsággal sújtotta és eltiltotta a járművezetéstől a Győri Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága azt a fiatalembert, aki november közepén autóval ledöntötte a város határában álló Radnóti-szobrot.

2014.01.16 09:46MTI

A rendőrség honlapján csütörtök reggel közöltek szerint a 24 éves pápai férfit a közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt marasztalták el jogerősen. A büntetés pontos mértékét nem közölték, de az MTI információja szerint a pápai férfinak 50 ezer forintot kell fizetnie és három hónapig nem ülhet a volán mögé.

Mint arról akkor az MTI beszámolt, a rongálás felfedezése után egy nappal adta fel magát a rendőrségen a férfi, aki elmondta: egy győri szórakozóhelyre tartott, de a helyismeret hiánya és az erős köd miatt letért az útról és a szobornak hajtott.

Amikor a szomszéd faluban kiürült az autó tankja, utasával együtt buszra szálltak és hazautaztak. Az eset után napokkal jelentette be a győri önkormányzat, hogy ismét kifaragtatja Melocco Miklóssal a szobrot, amely annak a helynek a közelében áll, ahol Radnóti Miklóst megölték.

Így várhatóan november 9-én, a költő halálának hetvenedik évfordulóján ismét állhat a műalkotás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.