A két ország kapcsolata problémamentes

Kövér fogadta az indonéz parlament alelnökét

Kövér László az Országházban fogadta H. Priyo Budi Santosot, az indonéz parlament alelnökét és kíséretét hétfőn, a magyar Országgyűlés elnöke a találkozón kifejezetten jónak és problémamentesnek nevezte a két ország kapcsolatait.

2013.12.09 18:28MTI

Erről az Országgyűlés sajtóirodája közleményben tájékoztatta az MTI-t. A kommüniké szerint Kövér László a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó küldöttséggel folytatott tárgyaláson kiemelte, hogy az intenzív politikai kapcsolatok mellett az utóbbi években megélénkült a kereskedelmi forgalom is hazánk és a délkelet-ázsiai ország között.

Kövér László gratulált Indonéziának a demokrácia megerősítésében és a gazdasági átalakítás terén elért eredményeihez és sok sikert kívánt a szociális és társadalombiztosítási ellátórendszer működtetéséhez, amelynek január elsejei bevezetése a 260 milliós ország előtt álló legnagyobb kihívás.

A magyar házelnök a kulturális kapcsolatok fontosságát hangsúlyozva szorgalmazta a 2010-ben elindult vallásközi párbeszéd folytatását, az egyetemista hallgatók cseréjét és egy 2015-re tervezett indonéz kulturális fesztivál magyarországi megrendezését.

A tájékoztatás szerint H. Priyo Budi Santoso egyet értett vendéglátójával, hogy új perspektívák nyíltak a kereskedelmi együttműködés előtt. A tíz ASEAN ország soros elnökeként reményét fejezte ki, hogy a jövőben Indonézia hídfőállás lehet Magyarország számára a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.