BKK-közlemény

Sűrűbb tömegközlekedés minden adventi hétvégén

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbb, illetve nagyobb befogadóképességgel közlekedő járatokkal enyhíti az ünnepi bevásárló-hétvégéket jellemző megnövekedett forgalmat.

2013.12.08 06:30ma.hu
A karácsonyi villamos (Fotó: BKK)

A decemberi szombati munkanapokon a tanszüneti pénteki menetrend lesz érvényben. December 6-ától pedig ismét a karácsonyi villamos közlekedik a rakparti 2-es és 19-es vonalon.

A fényvillamos közlekedése


Mikulástól vízkeresztig immár ötödik alkalommal szállít újra utasokat a fényköntösbe öltöztetett karácsonyi villamos, mellyel 2013. december 6-ától 2014. január 6-áig hétköznap Budán a 19-es, míg hétvégén és ünnepnapokon a 2-es villamos vonalán, a pesti korzón találkozhatnak utasaink. A fényvillamos az idén is normál díjszabással vehető igénybe. Munkanapokon a budai 19-es, ünnepnapokon és hétvégén pedig a 2-es villamos vonalán szállítja utasait. Figyelem! December 24-én (szenteste) és december 31-én (szilveszterkor) a járat nem közlekedik! A fényvillamosról bővebben itt írtunk.

Közlekedési rend az áthelyezett munkanapokon

Az év végi ünnepkör zavartalan pihenésének biztosítása érdekében decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz. Ennek értelmében december 7-e és december 21-e (mindkét nap szombat) munkanap lesz, míg december 24. (kedd) és december 27. (péntek) szabadnap. Az áthelyezett munkanapokon, azaz december 7-én és 21-én a tanszüneti, pénteki menetrendek alapján közlekednek járataink.

Sűrűbb tömegközlekedés az adventi hétvégéken

Az adventi hétvégi napokon – az áthelyezett munkanapok kivételével – napközben több járatunk közlekedését sűrítjük, további vonalakon pedig több utas befogadására képes járműveket állítunk forgalomba. December 8-án (vasárnap), 14-én (szombat), 15-én (vasárnap), 22-én (vasárnap) sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os, a 18-as, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es villamos, valamint a 105-ös, a 162-es és a 250-es autóbusz. Nagyobb kapacitással jár ugyanezen a napokon a 14-es villamos, a 31-es, a 34-es, a 45-ös, a 66-os, a 104-es, a 104A, 106-os, a 123-as, a 124A és a 204-es busz. Az itt fel nem sorolt járatok ezeken a napokon szokásos, hétvégi menetrendjük szerint közlekednek.

Parkolás az áthelyezett munkanapokon

A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 7-én és december 21-én, szombaton a megszokott munkanapi rend szerint fizetni kell a várakozásért.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.