MSZP

Devizahitelek - a kormány csak húzza az időt?

"A devizahitel-probléma egyik fő oka a forint 2010-es kormányváltást követő árfolyamromlása: addig 185 forint volt egy svájci frank, azóta viszont nem ment 220 forint alá az árfolyam."

2013.12.06 12:50MTI
Fotó: MTI

Az MSZP szerint a kormány húzza az időt a devizahitelesek megsegítése helyett.

Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: úgy tűnik, a kormány a korábban felvetődött lehetőségek, például a devizahitelek forintosítása helyett az ügy jogi rendezésében bízik, az Alkotmánybíróság és a Kúria döntésére vár.

Szerinte ezzel a kormány érdemi szerepvállalás helyett "bedobja a gyeplőt" a bankok és az adósok közé.

Beszélt arról is, a devizahitel-probléma egyik fő oka a forint 2010-es kormányváltást követő árfolyamromlása: addig 185 forint volt egy svájci frank, azóta viszont nem ment 220 forint alá az árfolyam.

Simon Gábor szerint az Orbán-kormány késve kezdte el az adósmentést, és intézkedéseivel főleg a tehetőseknek kedvezett. A leginkább rászorulók támogatása viszont késik: a magáncsőd bevezetését három éve ígéri a kormányoldal, és csak olyan "alibimegoldásokat" kínált nekik, mint az ócsai lakópark, és a nemzeti eszközkezelő is kevés családnak nyújtott segítséget.

Az MSZP elnökhelyettese azt mondta: a kormánynak be kellene fejezni az időhúzást és a cselekvés helyetti kommunikációs offenzívát. Szerinte azonban a devizahitelesek megsegítése már a következő kormány feladata lesz. Az MSZP ezt a forintárfolyam erősítésével, a magáncsőd bevezetésével, szociális bérlakásprogrammal és az eszközkezelő működésének kibővítésével tenné meg - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.