Jogszabályváltozás

Kivételek az ivóvíz minősítése alól

December elseje után nem kell alkalmazni az ivóvíz minőségi követelményeit az 50 személynél kevesebbet ellátó, vagy pedig a napi 10 köbméternél kevesebb vizet szolgáltató, egyedi vízellátásból származó vízre, ha a szolgáltató nem kereskedő vagy közszolgáltató.

2013.11.30 09:24MTI
MTI

A változást rögzítő kormányrendelet arról is rendelkezik, hogy a vízműüzemeltetőnek az ivóvízbiztonsági tervet évenként - kötelezően - felül kell vizsgálnia. A tervben végrehajtott változásokat - különösen a kockázatértékelés, a beavatkozási értékek, a monitorozás gyakorisága terén - az illetékes népegészségügyi szervnek be kell jelenteni.

Az élelmiszeripari vállalkozások tulajdonában lévő - közvetlen lakossági ellátást nem biztosító, az ingatlan határain belül elhelyezkedő - és saját célt szolgáló vízművek esetében az élelmiszer előállításhoz felhasznált víz minőségét az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv ellenőrzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.