Vészesen nő a munkanélküli fiatalok aránya

Munkatapasztalattal könnyebb

"Munkatapasztalattal lényegesen könnyebben tudnak elhelyezkedni a pályakezdő fiatalok, mint azok a társaik, akik gyakorlat nélkül próbálnak meg munkát találni."

2013.11.28 12:21MTI
MTI

Székely László ombudsman a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek témájában tartott csütörtöki budapesti konferencán arról beszélt, hogy Európában vészesen nő a munkanélküli fiatalok aránya.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy azok a kormányzati intézkedések és programok sikeresek, eredményesek, amelyek a gyakorlat megszerzését célozzák.

Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár kiemelte: az oktatási intézményeknek fontos volna munkaerő-piaci előrejelzéseket kapniuk arról, milyen képzésekre lesz szükség négy-öt év múlva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.