Országszerte nyílt nap

Rendhagyó osztályfőnöki óra, színes programok a Hivatalok napján

Hivatalok napja elnevezéssel országszerte nyílt napot tartanak ma a megyei és fővárosi kormányhivatalok.

2013.11.28 09:32MTI
MTI

A hivatalok rendhagyó osztályfőnöki órával, fogyasztóvédelmi bemutatóval, soron kívüli vizsgáztatással, valamint színes programokkal várják az érdeklődőket 10 és 17 óra között.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai reggel 8-tól este 8 óráig, hosszabb nyitva tartással fogadják az ügyfeleket.

A programok egy része a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szól, akik betekinthetnek a közigazgatás mindennapjaiba, részt vehetnek földmérésen, megismerkedhetnek például a szociális és gyámhivatal, a közlekedési felügyelet és az erdészeti igazgatóság munkájával is.

A középiskolások ezeken kívül a munkaügyi kirendeltségeken pályaválasztási tanácsadók segítségével tájékozódhatnak lehetőségeikről.

A nyílt napon a szakigazgatási szervek laboratóriumai is kinyitják kapuikat: több megyeszékhelyen, köztük Győrben, Kecskeméten, Veszprémben is látogathatók lesznek az élelmiszerbiztonsági, növény- és talajvédelmi, népegészségügyi laborok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.