Menza

Hétmilliárd forinttal több juthat gyermekétkeztetésre

A gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mintegy hétmilliárd forinttal emelkedhet jövőre, ez több mint 13 százalékos növekedés.

2013.11.23 14:59MTI
Többletforrásból (fotó: MTI)

Idén több mint 33 százalékkal nőtt az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetésre fordítható támogatás egy főre eső összege -  közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára.

Közölte, az ingyenes és kedvezményes étkezetésre 2010-ben 28,7 milliárd forint jutott, 2014-ben ez az összeg 51,5 milliárdra nő.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a bölcsődei, óvodai ellátásban részesülő vagy iskolában tanuló gyermekek közül a múlt évben 347 ezren ingyenes, 202 ezren 50 százalékos kedvezményes étkeztetéshez jutottak, tehát az intézményekben étkező gyermekek több mint fele kapott támogatást.

A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium még az idén 4 milliárd forint többletforrást biztosít ilyen célra.

Írtak arról is, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít azokra a hátrányos helyzetű gyermekekre, akik a nyári szünidőben nem juthatnak meleg ételekhez. A szünidőben 2,4 milliárd forintos forrásból 111 ezer gyermek juthat ebédhez hét héten keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.