Országgyűlés

18-20 milliárd forintba kerül a gyed extra bevezetése

"A központi költségvetésnek jövőre 18-20 milliárd forintjába kerül a gyed extra januári bevezetése, amely 65 ezer embert érint; a kormány álláspontja szerint a kiadások megtérülnek."

2013.11.20 12:37MTI
MTI

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyekért felelős államtitkára az egyes törvényeknek a gyermekgondozási ellátások átalakításával, valamint a szociális hozzájárulási adó megfizetése alóli kedvezmény bővítésével összefüggő módosításáról szóló javaslat előterjesztői expozéjában ismertette a gyed extra négy konkrét intézkedését.

Így a gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben.

A harmadik intézkedés a diplomás gyed bevezetése, míg a negyedik a három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztató munkaadók újabb adókedvezményét jelenti. Az államtitkár szerint az új rendszer a családok, a fiatalok és a nemzet felemelkedését egyaránt szolgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.