Országgyűlés

Módosító indítvány a zsebszerződések elleni jogszabályhoz

Zárószavazás előtti módosító indítvány benyújtásával orvosolná a köztársasági elnök kifogásait Nagy István (Fidesz) országgyűlési képviselő a zsebszerződések elleni fellépést célzó törvény esetében, az eredeti jogszabályt szintén Nagy István javaslatára fogadták el.

2013.11.18 15:35MTI
MTI

Erről a képviselő az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén beszélt akkor, amikor a testület tárgyalt a termőföld tulajdonjogának megszerzését vagy használatát korlátozó jogszabályi rendelkezésesek kijátszására irányuló jogügyletek feltárásáról és megakadályozásáról szóló törvényről. Az október végén elfogadott jogszabályt Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek.

Nagy István elmondta, hogy a módosító javaslatban szerepelne például az a nemzetközi jogi kötelezettség, amely a választott bíróság "kikötésére" - meghatározására - szolgál. Reményét fejezte ki, hogy a módosító indítvány benyújtásával sikerül "elhárítani egy újabb akadályt a törvény útjából, hogy 2014. május 1-től ki tudja fejteni hatását".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.