Nem szenvedhetnek hátrányt

Digitális átállás - a külhoni magyaroknak is segít az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fontos feladatának tartja, hogy ne szenvedjenek hátrányt a digitális átállás miatt azok, akik a határon túl néznek magyar nyelvű televíziókat.

2013.11.07 23:29MTI

A hatóság célja, hogy a határon túl élő magyarok is egyenlő eséllyel élvezhessék a digitális televíziózás előnyeit, és jussanak hozzá a magyar digitális csatornákhoz. A határon túliak digitális átállását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. intézi szervezetten - mondta Karas Monika, az NMHH elnöke.

A Vajdaságban a Szekeres László Alapítvány fogadja a kérelmeket a Digitális kultúra fejlesztése a határon túli magyarok körében című pályázat keretében. Azok, akiknek problémás az átállás, 15 ezer forintnak megfelelő dinárt igényelhetnek egyszeri, vissza nem térítendő utófinanszírozott hozzájárulás formájában.

Józsa László, a Szekeres László Alapítvány elnöke a szabadkai Pannon RTV-nek azt mondta, hogy a felhívás azokra vonatkozik, akik "olyan településen élnek, ahol nincs kábelhálózat", vagyis olyanok jelentkezését várják, akik eddig "közönséges tetőantennával nézték a tévéműsorokat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.