November 4.

Navracsics: a nemzeti kiválóan vizsgázott bátorságból

1956. november 4-én és az azt követő bő egy hónapban a nemzet kiválóan vizsgázott bátorságból - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn Veszprémben.

2013.11.04 18:44MTI
MTI

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 57. évfordulóján tartott ünnepi megemlékezésen a közigazgatási és igazságügyi miniszter a veszprémi várban több száz megemlékező előtt felidézte: 1956. november 4-én megsemmisítő erejű támadás zúdult az országra, "és mi magyarok, akikkel kapcsolatban sokszor azt mondják, hogy talán nem voltunk eléggé ellenállóak a történelem viharaiban, talán nem tartottunk ki sokszor elég sokáig az igazunk mellett, 1956. november negyedikétől kezdődően bő egy hónapon át, amíg csak erőnk és energiánk volt, ellenálltunk a világ legnagyobb hadseregének".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.