Digitális átállás

Október 31-én az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni tévéadás

"Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez."

2013.10.24 09:31MTI
MTI

Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre (set-top-boxra) van szükség.

A hatóság ezeket ingyenesen beszereli a szociálisan rászorulóknak vagy kérés esetén a tévé-előfizetési díjhoz ad támogatást, valamint azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhető a digitalisatallas.hu oldalon vagy igényelhető a (06-80) 38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

A hatóság munkatársai eddig 130 ezer háztartásban szerelték be a vételi eszközt, előzőleg pedig 475 ezret látogattak meg, hogy felmérjék az igényeket - fűzte hozzá Zsuppán Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.