Október 23.

Gyurcsány: az ellenzéknek egy közös vezetőre van szüksége

A demokratikus ellenzék támogatóinak, mozgalmainak és pártjainak össze kell fogniuk, "nem kicsit, nagyon".

2013.10.23 16:25MTI
"Orbánt megszorongatni csak egy ember képes"

A fentieket Gyurcsány Ferenc a baloldali ellenzéki pártok "A szabadság összeköt" elnevezésű október 23-ai demonstrációján jelentette ki, a budai Műegyetem rakparton. Az ellenzéknek közös vezetőre van szüksége, "nem kettőre, nem háromra, nem nyolcra, hanem egyre" - tette hozzá.

Mint hangsúlyozta, ennek a közös vezetőnek olyannak kell lennie, aki egyesíteni tudja a demokratákat, aki "győzelemre vezet" - tette hozzá. Aki erre nem képes, akinek ambíciója akadályozza a teljes körű összefogást, annak át kell gondolnia a szerepét - hangsúlyozta. Ha nincs más megoldás, akkor új vezetőt kell felkérni közös miniszterelnök-jelöltnek - jelentette ki.

Az ellenzéknek közös listára van szüksége és ha valakinek a képviselői ambíciója akadályozza a köztársasági ellenzéki blokk közös listájának a létrehozását, "annak utat kell nyitnia másoknak" - folytatta. Egyúttal azt is kiemelte, hogy az ellenzéki erőknek az egyéni választókerületekben csak egyetlen közös jelöltet szabad indítaniuk.

Az ellenéki tárgyalások újranyitására felszólító Gyurcsány Ferenc, a korábban az MSZP és az Együtt-PM között született megegyezésre utalva kijelentette: "az a megállapodás, amit kollégáink megkötöttek, az nem demokratikus, nem időtálló, mert nem találkozik a demokratikus választók sokaságának akaratával".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.