Október 23.

Véget ért a Jobbik demonstrációja a Vértanúk terén, átmennek a Deák térre

A több ezer fősre duzzadt tömeg ezt követően elindult a Deák térre, a párt nagygyűlésére

2013.10.23 15:45MTI

Stummer János, a Magyar Tavasz Mozgalom vezetője a Vértanúk terén elmondott beszédében a kormány és a baloldali ellenzék megemlékezéseire utalva azt üzente a "Műegyetem előtt és a Hősök terén parádézóknak": nem félnek a "nagyhatalmú gőgös uraktól", mert a Jobbik tüntetésén részt vevőkben megvan a hit, az erő és az akarat arra, hogy "visszavegyék az ország szabadságát".

Léhmann György, devizahiteleseket képviselő ügyvéd felszólalásában kiemelte: számításai szerint a bankok "gyalázatos magatartása" miatt többen haltak meg, többen sérültek meg és többen vándoroltak ki az országból, mint az 1956-os forradalom és szabadságharc miatt. Közölte: a bankok erkölcsileg megbuktak és büntetést érdemelnek a tisztességtelen gyakorlatuk miatt.

Tatár József, az Otthonvédelmi Tanács szóvivője az MSZP-re, illetve a Fideszre utalva arról beszélt, hogy a jelenlegi rendszer egyik pártja 2006-ban a forradalom ötvenedik évfordulóján belelövetett a tömegbe, egy másik pedig "szó nélkül tűrte ezt", s az elmúlt hét évben sem történt felelősségre vonás és elszámoltatás. Úgy fogalmazott: "ezek a pártok most vonulgatnak Budapest különböző pontjain, és úgy tesznek, mintha a 2006. október 23-i események meg sem történtek volna."

Hossó Andrea, az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője beszédében élesen bírálta a kormánytöbbség által elfogadott földforgalmi törvényt, amely megfogalmazása szerint "második Trianonként" lehetővé teszi, hogy Magyarország elveszítse saját földterületét a külföldiekkel szemben.

Az árpádsávos, székely és jobbikos zászlókkal megjelent résztvevők - akik között az Új Magyar Gárda tagjait is látni lehetett - a beszédek alatt a kormány, a kormánypártok vagy a baloldali ellenzék említésekor minden alkalommal hangos pfujolással reagáltak.

A beszédeket követően a tömeg két traktor felvezetésével elindult a Deák térre, ahol a Jobbik nagygyűlését rendezik meg, felszólal többek között Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.