Bajai választás

Híradó: Harangozó Tamás jelen volt a videofelvétel átadásánál

Az MTI Hírcentrum értesülése szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi zárt ülésén megerősítette, hogy Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese jelen volt a bajai választással kapcsolatos hamis videofelvétel átadásánál a Jókai utcai pártszékházban.

2013.10.22 19:48MTI
Forrás: YouTube

Mint az M1 kedd esti Híradójában elhangzott, a nemzetbiztonsági bizottság keddi zárt ülésen tájékoztatást kapott az országos rendőrfőkapitánytól a hamisítási üggyel kapcsolatban.

"Kiszivárgott információkra" hivatkozva a hírműsorban azt közölték: Papp Károly az ülésen megerősítette azt a korábbi sajtóinformációt, mely szerint a nyomozati anyagok egyik bizonyítékából kiderül, hogy Harangozó Tamás jelen volt a hamis videofelvétel átadásánál az MSZP székházban.

Az ülésen állítólag elhangzott az is, hogy a rendőrség a nyomozás során lefoglalta és vizsgálja a szocialista párt székházánál található kamerák felvételeit - tették hozzá. Megemlítették, hogy Harangozó Tamás, bár tagja a bizottságnak, a keddi ülésen nem vett részt.

A hvg.hu-ra pénteken felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra.

A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel.

Az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, hogy Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg a videót.Király György kedden visszautasította a vele szemben megfogalmazott vádakat.

A TV2 hétfő esti Tények című műsora úgy értesült, hogy a bajai időközi választással kapcsolatban készült videót az MSZP-nek átadó férfi azt vallotta a rendőrségen: Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő is jelen volt a felvétel átadásán.

Az MSZP-szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: a felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke adta át Szakács Lászlónak, Mesterházy Attila pártelnök kabinetfőnökének, aki azt Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel együtt nézte meg.

Harangozó Tamás ezután az MSZP nevében feljelentést tett - tette hozzá Török Zsolt. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke keddi sajtótájékoztatóján megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez.

A pártelnök azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja azt várja el az MSZP-től, tisztázza magát a bajai bizonyítékhamisítási ügyben. Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a videoügyben bizonyítékhamisítás történt, aminek a büntetőjogi megfelelője a hamis vád.

Ezért a Fidesz bejelentést tesz a rendőrségnél, mivel a jogszabályok szerint a hamis vád bűntettének gyanúja miatt jelenleg csak az alapeljárást folytató hatóságnak, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak van joga feljelentést tenni. Szerinte egyébként nem kétséges, hogy ebben az ügyben meg kell indulnia a nyomozásnak.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy a videót bemutató és kommentáló hvg.hu-nak is vállalnia kell a felelősséget, mert amit a hírportál írt, "az a rágalmazás minősített esetének az iskolapéldája", hiszen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követték el.

A Fidesz ezért rágalmazás miatt perel, és kártérítési pert is indít, az így befolyó anyagi kártérítés összegét pedig jótékony célra fordítja majd - mondta.

A tájékoztatón részt vevő Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, az MSZP-ről, amely "nyakig benne van" a hamisvideó-ügyben, lehullott a lepel, "gátlás nélkül, törvényre, jogra fittyet hányva próbálnak hatalomra törni". A kérdés csak az, hogy milyen magasra vezetnek a szálak a pártban a bajai videó ügyében - fűzte hozzá a kormánypárti politikus, aki szerint ez a felvétel volt az MSZP B-terve, vagyis a bajai időközi önkormányzati választás lejáratása, miután az A-tervük, a szavazás megnyerése nem sikerült nekik.

Kósa Lajos azt mondta, Mesterházy Attila a végletekig "hazudik és tagad", mert az a kijelentése, hogy egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, "túlmegy minden képzeleten". A Fidesz alelnöke szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy a kormánypártnak köze lenne az ügyhöz.

A bajai 32-es szavazókörben múlt vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.