Október 23.

Már az ünnep előtti napon is jelentős forgalomkorlátozások

Az október 23-i rendezvények miatt már kedd délutántól jelentős forgalmi változásokra és emiatt a közösségi közlekedés menetrendjének módosulására kell számítani.

2013.10.22 14:35MTI

A Zeneakadémia környékén az állami rendezvény miatt tilos megállni a táblákkal jelölt helyeken. Délután fél 4-től fél 9-ig lezárják az Andrássy út, Oktogon, Teréz körút, Király utca és a Nagymező utca által határolt területet. A lezárás a Király utcát a Teréz körút és a Nagymező utca, a Nagymező utcát a Király utca és az Andrássy út közötti szakaszon éjfélig érinti.

17 órától 19 óráig időszakosan lezárják a fáklyás ünnepi felvonulás miatt a Műegyetem rakpart, Szent Gellért rakpart, Döbrentei tér, Lánchíd utca, Fő utca, Bem rakpart, Bem tér útvonalat.

23 órától lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között, valamint az Eötvös utcát, a Csengery utcát, a Rózsa utcát, a Szív utcát, a Munkácsy Mihály utcát, a Rippl-Rónai utcát egy-egy szakaszon.

Tilos megállni a táblákkal jelölt helyeken a Műegyetem rakparton, a Döbrentei utcában, a Bem rakparton, a Bem téren, a Margit híd budai felhajtóján.

Október 23-án, szerdán időszakosan nem lehet majd közlekedni egyebek mellett a Dózsa György út Szondi utca és Városligeti fasor közötti részén, a Széchenyi tér, Lánchíd, Clark Ádám tér, Lánchíd utca, Apród utca, Döbrentei tér, Szent Gellért rakpart, Szent Gellért tér, Budafoki út, Egry József utca, Műegyetem útvonalon, a Bem József tér, Bem rakpart, Margit hídi felhajtó, Margit híd, Nagykörút, Oktogon útvonalon, a Vértanúk terén, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Deák Ferenc térnél sem.

A korlátozások miatt több felszíni és felszín alatti járat menetrendje is módosul. A kisföldalatti Oktogon és Széchenyi fürdő közötti állomásait szakaszosan lezárhatják dél és este 8 között.

Szerda délelőtt 9 és 11 óra között futóverseny miatt rövidített útvonalon jár a 21-es és a 21A busz, a 212-es autóbusz pedig a Szent Orbán tértől a 102-es és 112-es járat vonalán közlekedik. Több járat, így az 59-es villamos, valamint a 102-es és a 105-ös autóbusz is néhány perces várakozásra kényszerül majd a futók elhaladásakor.

Módosított, rövidített útvonalon vagy két szakaszon közlekednek egyes időszakokban a 2-es villamospótlók, a 7-es buszcsalád járatai, a 9-es, a 16-os, a 20E, a 30-as, 30A és 230-as, a 86-os, a 105-ös, a 115-ös, a 133E és 233E buszok, a 18-as, a 19-es , a 41-es, a 47-es és 49-es villamosok, és a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os és 78-as trolik és a 979-es éjszakai busz.

A járatok menetrendjéről a BKK honlapja ad tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.