Fővárosi Törvényszék

Az ügyész súlyos börtönbüntetést kért Wieszt János ügyében

Súlyos börtönbüntetést kért az ügyész Wieszt János vesztegetéssel vádolt egykori helyi szocialista politikus és két társa ügyében a Fővárosi Törvényszéken hétfőn.

2013.10.21 18:25MTI
MTI

A Wieszt-ügy 2010 tavaszán a választási időszakban pattant ki egy évekkel korábban rejtett kamerával készített, majd az internetre felkerült videofelvétellel, amely a Fidesz XI. kerületi szervezete szerint bizonyítja, hogy az MSZP akkori helyi frakcióvezetője évekkel korábban az újbudai vagyongazdálkodási bizottság vezetőjeként több millió forint csúszópénzt fogadott el egy önkormányzati üzlethelyiség eladásával kapcsolatban. Wieszt és két, hasonló vádak alapján bíróság elé került társa az eljárás során tagadta bűnösségét.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze azonban hétfőn perbeszédében bizonyítottnak látta a vádakat, és a középmértéket meghaladó, Wieszt esetében hét évnél, két társa esetében öt évnél hosszabb börtönbüntetés kiszabását kérte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.