VOSZ-figyelmeztetés

1 milliós NAV-bírság, ha a vállalkozónak nincs online kasszája

A VOSZ-BESZ Zrt. saját tapasztalatai is megerősítik, hogy a NAV ténylegesen él az akár 1 millió forintos büntetés kiszabásával, ha az ellenőrzés során a kötelező pénztárgépcserére vonatkozó jogszabályok be nem tartását állapítja meg.

2013.10.12 11:04MTI

Egy ilyen esettel kapcsolatos telefonhívás részleteit ide kattintva hallgathatja meg.

Ugyan az érintett vállalkozó a büntetést valószínűleg nem tudja elkerülni, de az azonnali megrendeléssel talán valamennyire sikerül mérsékelnie azt.

A VOSZ-BESZ Zrt. már több közleményében és hírlevelében figyelmeztette a vállalkozókat, hogy a pénztárgépcserére kötelezettek esetében a NAV bírság elkerülése, csakis az új gép beüzemelésének dátumát tartalmazó, forgalmazó által visszaigazolt megrendeléssel lehetséges.

A www.vosz-besz.hu oldalon engedélyezett kasszát rendelhetnek az arra kötelezettek, a forgalmazói visszaigazolást 1-2 napon belül, az előleg megfizetését követően kapják kézhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.