Vasárnap

Bajai választás - megismétlik a szavazást a 32-es szavazókörben

Megismételt szavazást tartanak vasárnap a bajai 32-es szavazókörben, ahol a törvényszék kampánycsendsértést állapított meg a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson.

2013.10.11 16:23MTI

Akkor a Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

A Kecskeméti Törvényszék szeptember 28-án döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsendsértés történt, mert a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra - mondta akkor Ócsai Beatrix, a törvényszék szóvivője.

A Kecskeméti Törvényszék ezzel a határozatával megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság másodfokú, elutasító határozatát.

A bírói tanács a rendelkezésre álló bizonyítékokat kompletten értékelte, a becsatolt videofelvételek és a hanganyagok, valamint a meghallgatott tanúk vallomása és más rendelkezésre álló adatokat alapján állapította meg a kampánycsendsértést. Vasárnap a kampánycsend a szavazás napján, vagyis október 13-án 0 órától este 7-ig tart.

A szavazatok összesítésének és a választási eredmény megállapításának határideje október 14. éjfél - derült ki a választási bizottság határozatából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.