Egyéb változtatásokat is javasolnak

Ároktői rablóbanda - A Fidesz eltörölné az előzetes letartóztatás felső határát

Az ároktői banda ügye miatt a Fidesz azt kezdeményezi, hogy a jövőben a legsúlyosabb bűncselekmények esetében ne legyen felső határa az előzetes letartóztatás időtartamának.

2013.10.09 12:20MTI

Emellett 60 napban maximálnák a szakértői vélemények elkészítésének határidejét, és az előzetes letartóztatás bírói elutasítása esetén kötelezővé tennék a lábperec alkalmazását - jelentette be Gulyás Gergely szerdai sajtótájékoztatóján.

A fideszes országgyűlési képviselő ismertette: két héten belül benyújtják az erről szóló törvénymódosítási javaslatukat. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanitt bejelentette: a kormánypárti képviselők nem vesznek részt az ároktői banda két tagjának szökése miatt az MSZP képviselői által összehívott parlamenti ellenőrző albizottságok szerdai ülésén, mert álláspontjuk szerint az ellenzék csak "politikai hisztériakeltést" tervez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.