A szabadság összeköt 1956 - 2013

Demonstrálni fognak a baloldali ellenzéki pártok

A Műegyetem rakparton tart közös demonstrációt október 23-án délután a baloldali ellenzéki pártok többsége.

2013.10.08 13:45MTI
Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke az erről szóló keddi egyeztetés után újságíróknak elmondta: abban állapodtak meg, hogy a pártok (az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokraták Pártja, a Liberálisok, a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt és a Modern Magyarország Mozgalom) képviselői azonos időtartamban szólalhatnak fel. A szónokok listáját még nem véglegesítették, ahogyan további technikai egyeztetések is várhatók.

A rendezvény címe: A szabadság összeköt 1956 - 2013 lesz. Juhász Péter azt mondta, mindenkit várnak, aki elkötelezett az Orbán-kormány leváltása mellett.

A meghívott szervezetek közül az LMP - Juhász Péter tájékoztatása szerint - szerdán dönt, a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) pedig nem vesz részt a demonstráción.

A 4K! távolmaradásával kapcsolatban azt mondta: vezetőinek egy részével közösen szervezték a korábbi Milla-demonstrációkat, azóta azonban különböző pártokban politizálnak, az október 23-ai rendezvényt pedig pártok és nem civilek szervezik.

Kérdésre elmondta, a Szolidaritás szobordöntő akciójának házigazdája, Dopeman fellépése nem került szóba, és nem is tartja valószínűnek a szerepeltetését.

Arra a kérdésre, mi indokolta, hogy az MSZP és a közvélemény-kutatásokban nem mért kis pártok vezetői ugyanolyan hosszan szólhatnak, Juhász Péter azt mondta: a nagyvonalúság, és épp a szocialisták vetették fel ezt a lehetőséget, hogy ebből ne legyen vita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.