A kormányszóvivő korábban tagadta

Magyar kérésre állították le a kuruc.info-t

A magyar hatóságok kérésére hallgattatták el az Egyesült Államokban a kuruc.info internetes portált - idézte Draskovics Tibor igazságügyi és rendvédelmi miniszter szavait a hétfői Népszabadság és a Magyar Nemzet.

2008.07.21 06:57MNO, NOL

A magyar szervek két hete kérték az amerikai hatóságok segítségét. A Magyarország és az Egyesült Államok között fennálló jogegyezmény értelmében kérték az amerikai hatóságokat, hogy intézkedjenek - mondta Draskovics Tibor hétvégén a Hír TV-nek.

A két napilap hétfői számában rámutatott arra, hogy a kormányszóvivő korábban tagadta, hogy a magyar hatóságoknak köze lett volna a weboldal betiltásához.

A lap betiltását egy éve Gyurcsány Ferenc is kezdeményezte már, akkor az amerikaiak arra hivatkozva utasították el a magyar kérést, hogy nem sérthetik meg a szólásszabadságot - tette hozzá a két politikai lap.

A Magyar Nemzet rámutatott, hogy az amerikai szervereken működő kuruc.info-t a budapesti melegfelvonulás előtt két nappal bénították meg. Néhány nap múlva egy másik szerverről újraindították az oldalt, de azt az új szolgáltató is leállította - írta a napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.