FEOSZ: lehessen választani

Munkabér készpénzben vagy bankszámlára?

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOR) szerint lehetővé kell tenni, hogy választani lehessen a munkabér készpénzben történő kifizetése vagy bankszámlára utalása között.

2013.09.29 18:31MTI

A szövetség hangsúlyozza: ezt jogszabálynak kellene garantálnia.

Közleményükben rámutatnak, hogy ma akár ezer forintnál is többe kerülhet a fogyasztónak, amikor pénzt vesz ki egy bankautomatából, és egyre gyakoribbak az olyan fogyasztói kifogások, amelyek a magas összegű tranzakciós díjakat sérelmezik.

A szövetség szerint a beérkező fogyasztói megkeresések arról is tanúskodnak, hogy nemcsak a pénzforgalmi intézmények, hanem más szolgáltatók is jelentős mértékben emelték a szolgáltatással összefüggő díjaikat, és átterhelték a fogyasztókra megnövekedett költségeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.