Fidesz-kongresszus

Orbán az egyedüli pártelnökjelölt, Lázár is alelnök lehet

Orbán Viktor, a Fidesz jelenlegi elnöke, miniszterelnök az egyetlen pártelnökjelölt a Fidesz XXV. kongresszusán.

2013.09.28 12:31MTI

Alelnöknek előzetesen Kósa Lajost, Pelczné Gáll Ildikót, valamint Pokorni Zoltánt jelölték, akik jelenleg is betöltik ezt a posztot. Negyedik alelnöknek a helyszínen Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt jelölték.

Mindezt Kocsis Máté, a kongresszus levezető elnökségének tagja ismertette a szombati budapesti tanácskozáson.

Hozzátette: a mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság tagjának jelölték Bóka Istvánt, Erdős Norbertet, Nagy Gábor Tamást, Répássy Róbertet, Horváth Zsoltot és Bohács Zsoltot.

A számvizsgáló bizottság tagjai Bánki Erik, Kiss Imre László, Dancsó József, Menczer Erzsébet, Papcsák Ferenc, Vas Imre és Bencze Gábor közül kerülnek majd ki.

Az utóbbi két testület 5-5 tagú. A küldöttek az elnökről narancssárga, az alelnökökről citromsárga, a számvizsgáló bizottság tagjairól fehér, míg a mandátumvizsgáló bizottság tagjairól zöld lapon szavazhatnak. A voksolás egy órán át tart, a tanácskozás várhatóan 13.30-kor folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.