Az önkormányzat pénzén

Eltakarították a két évvel ezelőtt leégett csokoládégyár romjait

Eltakarították a két évvel ezelőtt leégett salgótarjáni csokoládégyár romjait. A felszámolás alatt álló Lívia Csokoládégyár Kft. telephelyét az önkormányzat költségén tisztították meg.

2013.09.26 11:10MTI

Bodnár Benedek, a takarítással megbízott Salgótarjáni Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője az MTI-vel közölte, mintegy 1100 köbméternyi bontási hulladékot hordtak el a Kemerovó-lakótelepről, amelynek közepén állt a gyár.

Hozzátette: különválogattak húsz tonna veszélyes hulladékot, elsősorban palát és palatörmelékkel kevert építőanyagokat, ezeket a galgamácsai veszélyeshulladék-ártalmatlanítóba szállították.

Elmondta, az épület alatti talaj szennyezettségét a bontás közben és a végén is ellenőrizték, a laboratóriumi vizsgálatok szennyezést nem mutattak ki. Mivel a munkálatok befejeződtek, a lakótelepen patkányirtást is végeznek, a csokigyár égett alapanyagai miatt ugyanis elszaporodtak a rágcsálók - ismertette.

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere az MTI-nek azt mondta: ugyan nem önkormányzati tulajdonról van szó, de a felszámoló és a biztosító pere évekre is elhúzódhat, ezért döntöttek úgy, hogy a város költségvetéséből végezzék el a romeltakarítást.

A felmerülő, csaknem hétmillió forintos költséget a felszámoló nyertes per esetén az önkormányzatnak visszafizeti – tette hozzá. A salgótarjáni Lívia Csokoládégyár 2011. október 14-én égett le.

A tűz martaléka lett a kiszállításra váró karácsonyi készlet, több tonna csokoládé-alapanyag, valamint a cég teljes dokumentációja. Mivel a tulajdonos az elhúzódó rendőrségi és tűzoltósági vizsgálat miatt nem jutott a biztosítási összeghez, s a hitelezői szorongatták, beszüntette a társaság tevékenységét. Időközben a vállalkozó elvesztette a cég fölötti irányítását is, idén januártól felszámoló rendelkezik a csokoládégyár vagyonával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.