Igény a szakemberekre

Több ezer hallgatót segített informatikai pályára a Cisco Hálózati Akadémia

A világ egyre nagyobb mértékben épül intelligens hálózatokra, így a hálózatok működtetésére kiképzett szakemberekre is nő az igény. Ezért tekinti partnereivel együtt küldetésének a Cisco, hogy oktatási programmal segítse a jövő szakembereinek felkészítését.

2013.09.25 21:11MTI

Működésének tizenöt éve alatt 22 ezer magyar hallgató informatikai képzését és elhelyezkedését támogatta a Cisco Hálózati Akadémia - közölte a Cisco Magyarország szerdán. A világ egyre nagyobb mértékben épül intelligens hálózatokra, így a hálózatok működtetésére kiképzett szakemberekre is nő az igény. Ezért tekinti partnereivel együtt küldetésének a Cisco, hogy oktatási programmal segítse a jövő szakembereinek felkészítését - hangsúlyozzák a közleményben.

A Cisco Hálózati Akadémia az elmúlt 15 év alatt Magyarországon 2,7 milliárd forintos ráfordítással több mint 22 ezer hallgató képzését tette lehetővé. A program Magyarországon és világszerte is az egyik legelterjedtebb informatikai képzés, amely egy nemzetközi vállalat égisze alatt működik. Évente több mint 1 millió tanuló vesz részt a programban mintegy 10 ezer oktatási intézményben világszerte.

Magyarországon a Cisco számos magán- és közintézménnyel lépett partneri kapcsolatra a legkorszerűbb technológiai tudás átadására. A Cisco Hálózati Akadémia tagjai olyan oktatási intézmények és nonprofit szervezetek, amelyek arra vállalkoznak, hogy a Cisco által kifejlesztett elektronikus tananyagokat egységes távoktatási környezetben, saját oktatási rendszerükbe integrálva oktatják, az iparágban használt legmodernebb hálózati eszközök felhasználásával.

A képzési helyek 70 százaléka szakközépiskolákban működik, 30 százaléka pedig felsőoktatási és más oktatási intézményekben. A hallgatók számát tekintve hozzávetőlegesen 60-40 százalék a megoszlás a középiskolások, illetve felsőoktatási intézmények hallgatói között. A program által nyújtott, világszínvonalon piacképes tudás birtokában a végzettek fele informatikai és telekommunikációs területen helyezkedett el, de sokan dolgoznak az oktatásban, kereskedelemben illetve a feldolgozóiparban is - ismerteti a közlemény. Az oktatási program eredményességéről végzett felmérés alátámasztja az alternatív képzési formák fontosságát az informatikai pályára törekvő hallgatók körében. Az akadémia képzési programja a felmérés eredménye szerint nagy előnyt jelent informatikai munkahelyek megszerzésében és a kapcsolati háló kiépítésében - hangsúlyozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.