MSZP

A kormányt nem érdekli az egészségügy?

Az MSZP szerint a "tolvajkormányt" nem érdekli az egészségügy, ágazati politikája hazugságról, mellébeszélésről és félrevezetésről szól.

2013.09.25 16:07MTI

Havas Szófia szocialista egészségpolitikus fogalmazott így az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amellyel Szócska Miklós egészségügyi államtitkár napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált. A kormány képviselője újságíróknak azt mondta, amit szabályozással meg lehetett tenni, azt megtették az emberek egészsége érdekében.

Az MSZP fővárosi képviselőjeként is dolgozó Havas Szófia ezzel szemben azt írta, "ha igaz lenne, amit az államtitkár állít, akkor Magyarországon öröm lenne betegnek lenni", magyar és külföldi betegek, sőt nyugati orvosok "taposnák egymást", hogy magyar korházba kerüljenek betegnek és dolgozónak".

A valóságban az egészségügy pénzügyi helyzete katasztrofális, az egészségügyi vezetés hibájából hosszúak a várólisták és a hálapénzt sem sikerült megszüntetni - értékelte.

Havas Szófia szerint az egészségügy javítása érdekében tisztességes béreket és munkakörülményeket, valamint szakmai előmenetelt kellene biztosítani az ott dolgozóknak. Az ellenzéki politikus emellett jelezte, az MSZP kész "elfogulatlan vitaműsorban" ütköztetni fenti álláspontját a kormányoldallal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.