Csökkentenék a terheket

Rezsi- és adócsökkentésre készül a Fidesz

A Fidesz továbbra is rezsicsökkentésre, valamint a kiskeresetű családok adóterheinek további enyhítésére készül.

2013.09.24 16:59MTI

A kormánypárt ezt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte, a szocialista Tukacs István napközben tett kérdésére reagálva. Az ellenzéki politikus a jövő évi költségvetési tervezetben "jelentős kockázatokat" látó Költségvetési Tanácsra hivatkozva tette fel a kérdést: milyen megszorításra készül már megint az Orbán-kormány.

A Fidesz válaszában úgy fogalmaz, a "szocialisták észjárásával ellentétben nem hiszünk a megszorítás politikájában, mert az elszegényítette és tönkretette Magyarországot, csak meg kell nézni a baloldal szánalmas teljesítményét".

Míg a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliség, addig a kormányváltás óta már több mint kétszázezerrel nőtt a foglalkoztatottság - fejtik ki, hozzátéve: a Fidesz kormányzása alatt tartósan 3 százalék alatt maradt a költségvetési hiány, szemben az MSZP-kabinetek idejével, amikor ez a szám a 7-9 százalékot is meghaladta.

A kormánypárt kitér arra is, hogy a szocialisták kormányzása alatt az államadósság csaknem megduplázódott, ma ugyanakkor csökkenőpályán van, ahogy a rezsi is mérséklődik, a fizetések azonban eközben nem csökkennek, hanem nőnek.

A Költségvetési Tanács hétfőn ismertette véleményét a 2014-es központi költségvetés tervezetéről, közölve: teljesíthetőnek tartja a kormány jövő évi, 2,9 százalékos GDP-arányos hiány- és 2 százalékos növekedési célját, ugyanakkor jelentős bevételi (elsősorban az áfánál) és kiadási kockázatokat is lát, ezért a testület indokoltnak tartja a megfelelő tartalékszint ismételt átgondolását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.