Olaj nélkül

Ma rendezik Budapesten az MVM Energia Futamot

Alternatív meghajtású járművek versenyeznek egymással több kategóriában.

2013.09.21 07:35MTI

A harmadik energiafutamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés.

Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első rendezvénnyel Budapesten, az Andrássy úton az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt az alternatív hajtású járműveknek.

Az ünnepélyes megnyitó után először a motorkerékpárok, szériamotorok versenyeznek, majd a napenergiával hajtott járművek következnek, délután pedig riksák, átalakított szériaautók, prototípusok és versenyautók köröznek majd a Széchenyi téren.

Emellett egész nap látogatható lesz a paksi atomerőmű egyik, a jövő energiájával foglalkozó interaktív kamionja, és egy járműgyártással kapcsolatos demonstrációs kiállítás, valamint fizikai és kémiai bemutatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.