Munka közben vesztette életét

Szomorú képek: Hazahozták az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián holttestét

Hazahozták az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián holttestét csütörtökön. A posztumusz tűzszerész őrnagy földi maradványait szállító AN-26 katonai szállító repülőgép 16 órakor landolt a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén.

Afganisztánban hősi halált halt tűzszerész fogadása képgaléria

2008.07.17 19:00MTI

A bázison Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Havril András vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Tömböl László altábornagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka fogadta a koporsót. A katonai szállítógép Nürnbergből hozta Pápára Nemes Krisztián őrnagy holttestét. Afganisztánból Németországba a német légierő gépe szállította a koporsót.

A repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a tűzszerész őrnagy földi maradványait. A repülőgépről tűzszerész bajtársak hozták le a nemzetiszínű lobogóval letakart koporsót, s Hajdu Gábor ezredes, a magyar tűzszerészek parancsnoka jelentést tett Szekeres Imre miniszternek. A hősi halált halt Nemes Krisztián földi maradványainak fogadásán ott voltak a családtagjai, közeli rokonai, valamint sorfalat álltak a bajtársai, a Magyar Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj katonái, továbbá a Budapest Dísz Zászlóalj.

A repülőgépről kiemelt koporsót gépjárműre helyezték, s a gépkocsit Szekeres Imre, Havril András, Tömböl László, a honvédség más vezetői, illetve a hozzátartozók kísérték - díszőrök sorfala között - a dísz zászlóalj elé. Eközben a Magyar Honvédség Központi Zenekarának gyászindulója szólt. A katonai tiszteletadást követően a Himnusz hangzott el. A koporsót szállító gépkocsit katonai kísérettel vitték ki a pápai repülőbázisról. Taligás Antal, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főosztályának munkatársa azt közölte a sajtó képviselőivel, miszerint a gyászoló család kérése az, hogy a sajtó ne adja közre a temetés helyszínét.

A 32 éves Nemes Krisztián július 12-én Afganisztánban egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét. A tűzszerész századost a honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz őrnaggyá léptette elő. Nemes Krisztián az Afganisztánban szolgáló magyar tűzszerész misszió második halálos áldozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.