Buszbaleset Kapuvárnál

Pénteken búcsúztatják Tapodi Pétert, jövőhét szombaton Fűzy Ákost

Pénteken búcsúztatják Tapodi Péter klubigazgatót, jövő szombaton pedig Fűzy Ákos vezetőedzőt, a hétvégén Kapuvárnál történt buszbaleset két halálos áldozatát

2013.09.12 09:00MTI

Tapodi Péter klubigazgató hamvasztás előtti búcsúztatója pénteken 16 órakor kezdődik a győr-szabadhegyi köztemetőben. A hamvak elhelyezéséről a család a későbbiekben gondoskodik.

Fűzy Ákos vezetőedző hamvasztás utáni temetésére jövő szombaton 14 órakor a pécsi köztemetőben kerül sor - tette közzé honlapján a HAT-AGRO UNI Győr kosárlabdacsapat.

Tudatták azt is, hogy Pápai Lajos győri püspök az elhunytak lelki üdvéért, a sérültek mielőbbi gyógyulásáért csütörtök este 18 órától misét mutat be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Szeptember 7-én, szombaton délután Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze egy személyautóval a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát a soproni mérkőzésre szállító autóbusz.

A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét; rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak még kórházban.

A csapat egyetlen ép és egészséges tagja, Daniella Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején, szerdán már elkezdte az edzést. Fűzy András klubelnök szerdai közlése szerint csak a magyar és az Euroligában indul a csapat.

Azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való szerepléstől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.