Már eleve veszteséges

Országgyűlés - az ellenzék vitatta a bankközi jutalék korlátozását

A bankkártyás fizetés bankközi jutalékának 0,2 százalékra korlátozása már eleve veszteségessé tesz minden tranzakciót, miután a bankoknak azok után 0,3 százalékos tranzakciós illetéket kell fizetniük - mondta Veres János képviselő (MSZP).

2013.09.09 14:10MTI

A bankközi jutalék (interchange) korlátozása abban a törvényjavaslatban szerepel, amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bankba való integrálása miatt 57 törvényben vezeti át a felügyelő szervezet változását.

Kisgergely Kornél, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a bankközi jutalék korlátozását azzal indokolta, hogy a kétszereplős piacon az egyik szereplő 1 százalék felett tartotta a jutalékot, a bankok vele szerződtek, így félő volt, hogy egyszereplőssé válik a bankkártya piac. A magas jutalék miatti 6 milliárd forintos extra profit a jövőben a kártyaelfogadóknál marad.

Veres János felvetésére a helyettes államtitkár érdemben nem reagált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.