Este hétig szavazhatnak

Időközi választás van Vácon és Szalaszenden

Vácon és Szalaszenden tartanak időközi önkormányzati választást ma, a Pest megyei városban képviselőt, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen polgármestert választhatnak a helyiek.

2013.09.08 08:19MTI

Vácon a mandátumért hatan versengenek, a három belvárosi szavazókörben mintegy 2900 választópolgárt várnak az urnákhoz.

A választást az egyik képviselő halála miatt kellett kiírni Vác 2-es számú egyéni választókerületében.

Szalaszenden polgármestert választhatnak a helyiek, a voksolást a korábbi polgármester lemondása miatt írták ki. A településvezetői posztért három jelölt indul, a választási névjegyzékben 833-an szerepelnek.

Az időközi önkormányzati választáson érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap. A választók reggel hat órától este hétig adhatják le voksukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.