Innovatív Generáció

Képzési és mentorprogram innovátoroknak

Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség pályakezdő innovációs programjának második ütemére.

2013.09.07 09:05MTI

Az Innovatív Generáció (iGen) Pályakezdő Innovációs Program ebben az évben indult. Gyakornoki program, képzés és inkubáció egyben, amelynek első csoportjába 91-en jelentkeztek, és a 28 résztvevőből 17-en végezték el.

Októberben a Kreater négy párhuzamos csoporttal elindítja a program második hullámát.

A közlemény szerint az ügynökség három éve gyűjti a társadalmi innovációs ötleteket, és megvalósításukhoz civil és üzleti partnereket keres.

A csoportokba azok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az innovációk és a start-upok világa iránt, valamint akik elszántak saját ötletük megvalósításában, de egyedül vannak és nem tudják, hogyan vágjanak bele, harmadrészt akik pontosan tudják, hogy mibe szeretnének belevágni és a csapat is megvan hozzá, de szeretnének három hónap alatt jelentős lépéseket tenni a megvalósítás felé.

A negyedik csoportba a Kreater meghívása alapján jelentkezhetnek azok, akik hoztak már létre társadalmi innovációt, de a továbblépéshez vagy a fenntarthatósághoz, esetleg egy újabb innovációs hullámhoz jól jönne nekik egy innovatív közeg.

A program új elemeként a Kreater létrehozza az iGen Alapot. Az alapban összegyűlt pénzből a három hónap végén a két perces, legnépszerűbb videók alapján a győztes csapatok, innovátorok, ötletgazdák tőkét, illetve anyagi támogatást kapnak az induláshoz. Ezt az alapot segíthetik támogató partnerek pénzzel vagy természetbeni támogatással, a résztvevőknek odaítélt termékekkel és szolgáltatásokkal.

A továbbfejlesztett iGen program része ezen felül egy külső mentorhálózat - közölte az ügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.