Romlás

DK: csökken a megújuló energiaforrások aránya az Orbán-kormány alatt

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a jelenlegi kormány a szocialista kormányok eredményeit állítja be sajátjaként a megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatban.

2013.09.01 03:00MTI

Molnár Csaba független országgyűlési képviselő szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: Józsa István MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére a nemzeti fejlesztési miniszter levélben méltatta Magyarország eredményeit a megújuló energiával kapcsolatban. Válaszában a tárcavezető az Európai Bizottság megújuló energiáról szóló helyzetjelentésére hivatkozik, amely szerint sikerült annak részarányát Magyarországon a 2005-ös 4,3 százalékról 8,8 százalékra emelni.

A DK szerint ez igaz, csakhogy ez a 8,8 százalék a 2010-es adat, vagyis teljes egészében a Gyurcsány-Bajnai-kormányok sikere. Az energiahivatal jelentése szerint ez a részarány aztán 2011-re 6,3 százalékra csökkent, és ezen a szinten maradt 2012-ben is - jelentősen elmaradva a 2020-ra vállaltak időarányos teljesítésétől - írja Molnár Csaba.

A nap folyamán Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz rossz teljesítményével akadályozza a magyarországi megújuló energiaforrások felhasználását és "mai napig a szocialista kormányok sikeres energiapolitikájának eredményeivel büszkélkedik".

Erre reagálva a Fidesz azt közölte, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a megújuló energiaforrások kiaknázására, szemben a szocialisták "kormányzati tehetetlenségével". A kormánypárt közleménye szerint a jelenlegi kormány teljesítményét az is jól mutatja, hogy Magyarország bekerült az Európai Unió azon kivételes tagállamai közé, amelyeknek sikerült teljesíteniük vállalásaikat a megújuló energiafelhasználás növelésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.