Olekszandr Sepeljev és felesége

Menedéket kér Budapesten az elfogott volt ukrán politikus

Sepeljevet felbujtóként gyilkossággal, illetve annak kísérletével vádolták meg hazájában, az asszony ellen pedig több tízmilliárd forintnyi sikkasztás, csalás miatt folyik eljárás ugyanott.

2013.08.12 08:59MTI

Menedékkérelmet terjesztett be Magyarországon a júliusban Budapesten elfogott volt ukrán parlamenti képviselő, Olekszandr Sepeljev és felesége, aminek elbírálása hatással lehet az Ukrajna által képviselt kiadatási eljárásra - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben.

A napilap cikke szerint Sepeljevet felbujtóként gyilkossággal, illetve annak kísérletével vádolták meg hazájában, az asszony ellen pedig több tízmilliárd forintnyi sikkasztás, csalás miatt folyik eljárás ugyanott. A házaspár kiadatásáról szerdán kellene dönteniük itthon az illetékeseknek.

Kérdés, hogy Sepeljevék kiadatási őrizetét egy évre meghosszabbítható kiadatási letartóztatássá minősíti-e majd át a bíróság. Ha átadják Ukrajnának, Sepeljevet várhatóan további súlyos, életellenes cselekményekkel kapcsolatos ügyekben gyanúsítják meg, egykori bűntársai ugyanis sorra vallani kezdtek ellene - ismerteti a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.